На полігоні побутових відходів готуються до запуску системи дегазації (ФОТО)

20.06.2019 13:54
image

В обласному центрі на території полігону твердих побутових відходів, що у мікрорайоні Завадівка, показали хід робіт по запуску системи дегазації сьогодні, 20 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, для будівництва комплексу з дегазації на сміттєзвалищі підприємство «Екостайл» залучило інвесторів – компанію «ЛНК». Сама ж система виробництва Німеччини.

«На полігоні ідуть процеси гниття, тому дегазацію потрібно проводити. На полігоні стоїть 38 скважин, які поєднані газопроводами, по ним спускається біогаз, який виникає внаслідок гниття відходів. У ньому міститься від 30 до 60% метану, все це збирається в спеціальну гребінку.  За принципом двигуна внутрішнього згорання виробляється електроенергія, яка по електричним мережам передається до обленерго. Але для нас найголовніше те, що ми проводимо дегазацію», - пояснює директор компанії «Екостайл» Сергій Макаров.
image
image
image
image

За словами Сергія Макарова, за одну годину установка, яка виробляє електроенергію, вироблятиме 600 кВт за годину. Завдяки такій системі жителі мікрорайону не так відчуватимуть «аромати», які йдуть з полігону. Крім цього система дозволить попередити викиду парникових газів в атмосферу, зокрема, протягом року у повітря не потрапить майже 20 тисяч тонн вуглекислого газу. Запустити установку планують вже у липні.

image
image
image
Переглядiв: 1621