На Полтавській незаконно знищили дерево заради встановлення МАФу без документів (ФОТО)

15.09.2020 13:01
image

В обласному центрі невідомі знищили горіх на вулиці Полтавській, 28, корпус 1, заради встановлення торговельного павільйону. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Як виявилося, знищення абсолютно здорового зеленого насадження проводилося у вихідний день. Жодних дозволів на знесення дерева не надавалося.

«Ми дозволів на такі роботи не надавали. Звернень з приводу знищення насадження не надходило. Зараз над цим питанням працює спеціалізована інфспекція», - зазначила  у коментарі медіапорталу DOZOR  завідувач сектору екології та природоохоронної діяльності Галина Негода.

Начальник спецінспекції Андрій Максюта теж підтвердив незаконність робіт – знищення дерева та планування встановлення павільйону, на який скасували паспорт прив’язки в управлінні архітектури та містобудування міської ради.

«У процесі реконструкції вулиці Полтавської було демонтовано кіоск у вигляді павільйону білого кольору, на який був паспорт прив’язки на ім’я Сергати Вікторії Вікторівни.  Управління архітектури та містобудування скасувало даний паспорт прив’язки  на цю споруду. До речі, спецінспекція в цьому павільйоні  документувала дану громадянку і раніше за відсутність урни, антисанітарний стан і так далі. У тому кіоску, крім овочів продавали також і горілчані вироби на розлив. Управління скасувало даний паспорт прив’язки, сказали, що розглянуть, ймовірно, інше розташування даного об’єкту. Розглядалося декілька варіантів його розміщення, але ця громадянка вирішила не чекати. Ймовірно, когось найняли і ці громадяни знесли дерево, на місці якого намагалися самовільно встановити даний кіоск і добиватися того, щоб їм видали документи», - розповів посадовець. 

За інформацією Максюти,  порушень зафіксовано два – у знесенні зеленого насадження та у тому, що залишки дерева винесли на контейнерний майданчик неподалік. Сьогодні інспектор склав відповідний протокол, який мають розглянути на засіданні адміністративної комісії.

image
image
Переглядiв: 2052