На стіні педуніверситету відкриють пам’ятну дошку відомому педагогу

27.05.2019 12:38

В обласному центрі на фасаді старого корпусу педагогічного університету відбудеться відкриття пам’ятної дошки відомому педагогу Леоніду Куценку у середу, 29 травня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили організатори заходу.

Так, автором дошки відомий скульптор Віктор Френчко, який погодився її виготовити авансом. Наразі скульптор отримав за виготовлення дошки лише половину коштів, тому усіх бажаючих просять допомогти фінансово для того, щоб оплатити роботу скульптора повністю.

«Напевно нема в області учителя, особливо учителя-словесника, хто випустився з університету до 2006 року, який би не знав Леоніда Куценка! Усі ми захоплювалися його гумором, ерудицією, енергійністю, вмінням запалювати своїми ідеями інших і світити навколо себе вогнем Прометея! Запрошую всіх, хто його знав, на відкриття пам'ятної дошки», - закликав організатор заходу Олександр Ратушняк.

Відкриття дошки відбудеться о 13:00.

Усі, хто хоче долучитися до збору коштів, можуть переказати будь-яку суму за реквізитами:

Кіровоградська обласна організація НСПУ р/р 260083011260 Кіровоградського обласного АТ Ощадбанк ЄДРПОУ 22218461 МФО 323475 (на меморіальну дошку Леонідові Куценку).

Довідково:

Куценко Леонід Васильович народився 15 лютого 1953 року в селі Вільхове Ульяновського району, Кіровоградської області в родині вчителів. Працював у школі. Закінчив філологічний факультет Кіровоградського педагогічного інституту у 1978 році. Був секретарем комітету комсомолу інституту. З 1982 р. працював на кафедрі української літератури педагогічного університету імені Володимира Винниченка, тривалий час працював на посаді декана філологічного факультету.

У сучасному літературознавстві — найавторитетніший дослідник творчості Євгена Маланюка та Празької літературної школи.

Помер Леонід Куценко 22 грудня 2006 року. 

Переглядiв: 2858