На центральній площі Кіровограда відбулася «Година смерті» (ФОТО)

06.06.2017 07:49
image

У обласному центрі на площі Героїв Майдану відбулася Всеукраїнська пацієнтська акція «Година смерті» сьогодні, 6 червня. Про це повідомляє DOZOR.

У ході акції активісти лягали на площу, їх силуети обводили крейдою, що символізувало смерть пацієнтів медичних закладів.  Близько десятка містян, тримаючи в руках тематичні плакати, вимагали від народних депутатів підтримати медичну реформу в Україні та проголосувати за  законопроекти щодо медичної реформи, подані урядом. За інформацією, саме на цьому парламентському тижні Верховна Рада має розглядати пдані законопроекти по медичній реформі, які нардепи не підтримали у травні.

«Завдяки підтримці пакету законопроектів кожен житель країни матиме змогу прийти до свого сімейного лікаря. Кожен пацієнт отримає безкоштовну медичну допомогу і за це отримає зарплату лікар. Чим більше у нього буде пацієнтів, тим більша у нього буде заробітна плата. Це буде стимулом для лікарів надавати якісну медичну допомогу без хабарів, фундаментом проведення реформи у сфері медицини. Це буде гарантією, що людина житиме. Сьогодні завдяки активістам з 55 міст України намагаємося вплинути на депутатів і нагадати їм про те, що потрібно за цю реформу проголосувати», - виступила під час акції голова правління КОВ ВБО "ВМ ЛЖВ" Юлія Чабанюк.
 «Ми звертаємо увагу на те, що кожної години від різних захворювань помирає 67 людей. Реформа медицини може зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців», - зазначила  волонтер обласної мережі ЛЖВ Вікторія Семененко.

Активісти передали лист-звернення губернатору  Сергію Кузьменку з проханням звернутися до народних депутатів від Кіровоградщини, щоб вони підтримали пакет законопроектів про медичну реформу в країні.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1386