Начальник кропивницького управління пояснив деталі щодо реконструкції вулиці, з приводу якої активісти вийшли на акцію протесту

27.07.2023 12:45

Начальник міського управління ЖКГ Віктор Кухаренко під час обговорення проекту рішення «Про затвердження комплексної програми ЖКГ на 2021 – 2025 роки» пояснив деталі щодо реконструкції вулиці Героїв України, яка стала приводом для акції протесту активістів сьогодні, 27 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Субвенція з міського бюджету на забезпечення будівнитцтва, ремонт та утримання доріг місцевого значення: Капітальний ремонт доріг Героїв України від вулиці Героїв – Рятувальників до вулиці Жадова - 74 мільйони 523 тисяч гривень та вулиці Академіка Тамма: від вулиці Курганної до вулиці Героїв Рятувальників – 51 мільйон 701 тисяча гривень. Це наше співфінансування обласному бюджету, який виділяє 60 мільйонів на ці заходи», - зазначив Віктор Кухаренко.

Також очільник управління розповів про важливість проекту та доповів інформацію з приводу можливого знищення дерев у рамках реконструкції.

«У цій сесійній залі в 2021 році депутати одноголосно підтримали рішення про затвердження програми соціально-економічного розвитку міста. Там є підрозділ «Дорожня інфраструктура», де вказані вулиці, які пропонується ремонтувати в місті протягом 2021 – 2023 років для того, щоб створити ПКД та брати участь у співфінансуванні з різних фондів та держсубвенцій. Вулиця Академіка Тамма, 43 та капремонт вулиці Героїв України, 43 є в цій програмі. Тут передбачалися суми, які можна було б отримати з державного бюджету. Цього року виготовили дві технічні документації на ремонт цих вулиць. Провели багато робочих нарад з проектантами та Нацполіцією, - розповів Віктор Кухаренко. - Було запропоновано розширити вулиці Академіка Тамма на одну смугу (на ширину 1 м 70 см), весь останній конструктив вулиці залишається. Деякі активісти говорять про знищення дерев через розширення проїжджої частини. Під знищення потрапляють  11 дерев. Всі інші дерева, які потрапляють під знесення з настувпною заміною – вони потрапляють під зону будування велодоріжок. Ми з проектантами узгоджували, щоб максимальна кількість дерев була збережена».

На думку посадовця, реконструкція дасть можливість жителям одного найбільш густонаселеного мікрорайону міста отримати нову дорогу, велосипедні доріжки, а також пішохідні доріжки. 

Переглядiв: 1348