Нацбанк презентував обігову пам’ятну монету "Сили територіальної оборони Збройних Сил України"

04.10.2022 13:40

У Національному банку України презентували обігову пам’ятну монету "Сили територіальної оборони Збройних Сил України"вчора, 3 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Ця монета за своїми характеристиками ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Водночас її реверс – тематичний, присвячений військовослужбовцям Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Презентували обігову пам’ятну монету заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан та Командувач Сил територіальної оборони Збройних Сил України генерал-майор Ігор Танцюра.

Введенням в обіг цієї нової монети Національний банк України  продовжує практику карбування обігових пам'ятних монет із зображенням військової символіки та воїнів Збройних Сил України. Надалі планується випускати такі монети в обіг кілька разів на рік відповідно до міжнародного досвіду.

"Готові до спротиву" – це гасло Сил територіальної оборони ЗСУ, викарбуване на монеті, яку ми сьогодні презентуємо. Понад сто тисяч українців стало до лав Сили територіальної оборони ЗСУ. За досить короткий час тисячі людей перевтілились у воїнів. І впродовж семи місяців нашої боротьби ми довели, що готові до спротиву і що наш спротив зупиняє ворога. Монета має ціну, однак внесок воїнів – безцінний", – зазначив генерал-майор Ігор Танцюра.

Обігова пам’ятна монета "Сили територіальної оборони Збройних Сил України" продовжує серію "Збройні Сили України".

На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, а також логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: "Готові до спротиву".

Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

      Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 412