Начальник обласної поліції розповів про погоню та стрілянину через урожай (ФОТО)

20.09.2018 11:20
image

Біля села Йосипівка, що у Петрівському районі, правоохоронці затримали 27 осіб, причетних до захоплення урожаю ТОВ «Агрофірма П’ятихатська». Про це під час брифінгу повідомив начальник поліції області Роман Козьяков сьогодні, 20 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

За словами очільника поліції, правоохоронці затримали 27 осіб, які є представниками низки областей – Кіровоградської, Запорізької, Дніпропетровської та інших. Особи прибули на двох автомобілях КАМаЗ та намагалися зібрати урожай за допомогою чотирьох комбайнів, яка не мала номерних знаків. Крім цього, люди у камуфляжі мали також автомобілі.

«Невідомі на декількох автомобілях намагалися зникнути з місця події та створили загрозу для працівників поліції, і під час спілкування правоохоронці вимушені були застосувати вогнепальну зброю. При переслідуванні виникла ситуація, коли правоохоронці підходили до осіб у  автомобілях, вони не виходили звідти і це стало підставою для застосування зброї. Стріляли виключно по колесам», - розповів Козьяков.
«За даним фактом порушене кримінальне провадження за зведенням представників фірми ч. 5. ст. 185 «Крадіжка в особливо великих розмірах, вчинена організованою групою», а також за фактом хуліганства. Техніка, яка була на полі, вилучена. Працівники слідчого управління займаються підготовкою та клопотань щодо накладення на техніку арешту, зараз проводяться слідчі дії», - додав очільник поліції області.  
image

За словами Козьякова, підставами для збирання урожаю невідомими, стало пред’явлення документів – договору про майнову угоду щодо повернення боргу. Представники агрофірми також представили свої документи та не погодилися з договором від адвоката осіб, які брали участь у захопленні урожаю. Зараз 27 затриманих знаходяться у слідчому ізоляторі. Підозру про злочин має бути оголошений усім учасникам події вже сьогодні.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1973