Надзвичайники на пляжі показали, як рятувати потопаючого (ФОТО)

03.07.2019 11:30
image

В обласному центрі на Новомиколаївському пляжі надзвичайники провели виїзний брифінг щодо безпеки відпочинку на водоймах сьогодні, 3 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«По області кількість загиблих на водних об'єктах  збільшилась на 40%.  Як правило, всі ці випадки трапилися через порушення правил поведінки на воді, а також нехтування елементарними правилами безпеки, в першу чергу, внаслідок вживання алкогольних напоїв. У червні на водоймах області загинуло 14 осіб, з них 2 дітей, що на 70% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Оскільки купальний сезон наразі у розпалі, ми вирішили нагадати основні правила безпеки відпочинку на воді», - розповіла речник управління з надзвичайних ситуацій Оксана Мачак.
image
image
image
image
image
image
image
image

Так, працівниики водолазно-рятувального відділення продемонстрували усім присутнім те, як правильно витягати потерпілого з води. У свою чергу медик показала, як робити штучну вентиляцію легень та непрямий масаж серця.

«Для мене несподівано те, що кількість потопельників настільки збільшилася. Тому я вважаю, що зараз як ніколи людей повинні регулярно інформувати про правила безпеки на воді. Я задоволена тим, що сьогодні навчилася надавати першу домедичну допомогу, тому що в моєму житті вже був випадок, коли  це дуже знадобилося б. У школі нас, звичайно, вчать таким речам, але на практиці все ж краще зрозуміти, як тобі діяти», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR 15-річна Ірина Сирілохова.

Усі бажаючі ознайомилися з рятувальним та водолазним спорядженням, а також самі практикувалися у наданні першої домедичної допомоги.

image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1935