«Нафтогаз» спростував заяву Райковича про отримання номінацій на тепло

09.10.2020 15:26
image

НАК «Нафтогаз України» не підтвердив інформацію, оприлюднену міською радою Кропивницького щодо отримання планових номінацій – обсягів та споживання природного газу. Причина – у непогашеній частці боргу перед «Нафтогазом». Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомили у департаменті з інтегрованих комунікацій компанії «Нафтогаз України».  

Відтак вчорашня заява міського голови Кропивницького Андрія Райковича про те, що теплове підприємство «Теплоенергетик» готове до опалювального сезону і вже отримало номінації та уклало необхідні угоди з НАК «Нафтогаз України», не відповідає дійсності.

«На жаль, із вчорашнього дня заборгованість не змінилася. Заборгованість КП «Теплоенергетик» складає 199 мільйонів 496 тисяч 039 гривень. А для того, щоб отримати у нас газ, і вчасно почати опалювальний сезон їм треба сплатити по договору реструктуризації 555 797 гривень або погасити більшу заборгованість», - зазначили у департаменті.

Станом на сьогодні на сайті компанії «Нафтогаз» кропивницький «Теплоенергетик» входить до переліку підприємств теплоенергетики, щодо яких існують ризики зриву опалювального періоду 2020/21 років внаслідок невиконання умов розрахунків.

image
image
Переглядiв: 6842