Найбільше порушень під час виборів зафіксували у Катеринівській ОТГ

30.10.2017 13:02
image

Найбільшу кількість порушень під час виборів в об’єднаних територіальних громадах на Кіровоградщині зафіксували у Катеринівці Кіровоградського району. Про це під час прес-конференції повідомила координатор громадського спостереження за виборами у області Зоя Лебідь, інформує DOZOR.

Так, вибори відбулися вчора, 29 жовтня, на території шести об’єднаних територіальних громад, зокрема, у Добровеличківському, Кіровоградському, Компаніївському та Маловисківському районах. За словами Зої Лебідь, найвища явка виборців була у Катеринівці - 62%, найнижча в Помічній – 36, 6%.

«Основне порушення – недостатня кваліфікація членів виборчих дільниць. Найзначніше порушення під час виборів було у селі Голубієвичі Компаніївського району. Член ДВК проголосувала за свою сусідку і спробувала проголосувати за ще одну. За даним фактом був складений акт і скарга, і це – кримінальна відповідальність. Також порушення зафіксували у Катеринівці, де були встановлені відеокамери спостереження, які давали змогу бачити, хто та як голосує. Пізніше ці камери були заклеєні. Зараз цим фактом займається поліція, яка має визначити, як камери туди були встановлені», - повідомила Зоя Лебідь.
«У Катеринівській ОТГ виявлено найбільше спроб порушити закон під час виборів. Ми виявили агітаційні матеріали, зокрема, Аграрної партії, у коридорі в приміщенні виборчої дільниці. Вже сказано було про камери відеонагляду, і це також є порушенням, тому, що директор клубу, де знаходилася дільниця, не знає, звідки вони там взялися. Особи, які не мають права бути присутніми на дільницях, також були. Туди заходили всі, хто хотіли. Так, на виборчій дільниці ми бачили двох людей у камуфляжі, які представилися волонтерами та багато журналістів, які насправді не є журналістами, але мали посвідчення. Вони просто були працівниками політичних партій.  Це також порушення. Нам довелося звертатися до голів ДВК з цих приводів», - говорить представник громадської мережі «ОПОРА» Анатолій Стоян.
image
image
image
Переглядiв: 4398