Найбільший попит роботодавців Кіровоградщини на робітників з інструментом

12.08.2019 13:10

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (23,2%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (19,3%). Про це повідомив заступник директора обласного центру зайнятості області Богдан Стоян, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, найбільш затребуваними є: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва із середнім розміром заробітної плати у вакансіях – 5,2 тис. грн; водій автотранспортних засобів – 5,2 тис. грн; продавець продовольчих товарів – 4,4 тис. грн; охоронник - 4,9 тис грн.

Також Стоян зазначив, що загалом за півроку в області  працевлаштовано на тимчасову роботу6 тисяч безробітніх. Їх залучали до благоустрою територій населених пунктів, виконання робіт з екологічного захисту навколишнього середовища, інформування населення про порядок отримання житлових субсидій. Деякі займалися також впорядковуванням місць поховання захисників Вітчизни, меморіалів та кладовищ.

За словами посадовця, існує потреба розширити перелік видів громадських робіт соціального спрямування за участі зареєстрованих безробітних та забезпечити їх фінансування з місцевих бюджетів.

Переглядiв: 701