Найпоширеніша проблема ОСББ Кіровограда – приватизація дворів

16.03.2017 14:05
imageНайболючіші проблеми, з якими стикаються об’єднання співвласників багатоквартирних будинків обласного центру – приватизація прибудинкової території, відсутність технічної документації та занедбаний стан будинків. Такими є результати аналізу проблем, про які повідомили голови об’єднань під час презентації загальноміського проекту з підтримки ОСББ Муніципальним бюро Стрижакова.

- Кожен із присутніх на презентації голів ОСББ Кіровограда надав перелік проблем, з якими стикається. Обробивши та проаналізувавши дані, можемо повідомити, що найбільше людей турбує проблема з приватизацією або передачею у постійне користування прибудинкової території (19%), благоустрій дворів (15%),під’їздів (12%) та їх освітлення(12%). Також людей хвилюють питання виготовлення технічної документації на багатоквартирний будинок (11%), технічний  стан каналізаційних мереж (9%), дахів (9%), ліфтів (7%) та завищений тариф на вивіз сміття (6%), - констатує представник Муніципального бюро Стрижакова Антон Кравцов.

За результатами, Бюро направило понад 110 звернень до відповідальних осіб низки інстанцій, безпосередньо у обов’язки яких входить вирішення того чи іншого питання. Паралельно бюро проводить власну роботу щодо проблем, з якими звернулися голови ОСББ.
- Щодо питання приватизації прибудинкової території, ми домовилися з проектувальниками про «пільгову» вартість геодезії і розробки проектної документації для ОСББ. З питань ремонтів під'їзду, освітлення прибудинкової території, благоустрою та озеленення дворів по кожній заявці будуть проведені зібрання мешканців, після чого у порядку черги будуть виконані роботи, - повідомив Антон Кравцов.
Стосовно ремонту дахів, каналізаційних і водопровідних систем, власним коштом Бюро провести ремонті роботи не силах, адже мова йде про сотні тисяч гривень, які мають відновлюватися бюджетним коштом.
- Ми не є представниками влади, Муніципальне бюро допомагає містянам власними силами та інструментами, які маємо. Ми готові надати людям комплексну допомогу з питань колізій законодавства щодо ОСББ та вирішення бюрократичних питань, а також благоустрою будинків і прибудинкових територій, - говорить представник Бюро.
Нагадаємо, Муніципальне бюро Стрижакова презентувало загальноміський проект з підтримки ОСББ та запропонувало свою підтримку головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Кіровограда, які зараз часто стикаються з низкою бюрократичних проблем та жахливим станом будинків, переданих владою. За інформацією, звернутися до бюро з питань підтримки можна за адресою:вул.Дворцова,27/25 або за телефонами: (0522)27-99-01, (095)601-90-01.
Переглядiв: 1747