Напередодні епідсезону в Кіровограді немає вакцин

01.10.2017 13:18

Напередодні нового епідеміологічного сезону, який стартує на початку жовтня, вакцин від грипу на Кіровоградщині немає. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив керівник департаменту охорони та здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

«Поки що вакцин немає. Наразі лабораторний центр контролює цю ситуацію. Коли вакцина буде сертифікована, тоді вона надійде до регіонів», - повідомив Рибальченко.
«Вакцина розробляється наразі міжнародними виробниками. Але вона проходить обов’язкову процедуру реєстрації в Україні. Чіткої інформації, коли вона надійде в наш регіон, ще немає. Я була у міністерстві і навіть у них немає точної дати надходження вакцин у регіони», - повідомила заступник директора Кіровоградського обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

Нагадаємо, з 2 жовтня у Україні розпочинається епідемічний сезон. Триватиме він з 40-го тижня поточного року  по 20-й тиждень наступного року. Так, за інформацією, розповсюджуватимуться віруси A/Michigan/45/2015 (H1N1),  A/HongKong /4801/2014 (H3N2) та вірус B/Brisbane/60/2008.

Переглядiв: 932