Нардеп Віталій Купрій розповів про головні проблеми жителів Кіровоградщини

13.12.2017 09:33
image

Народний депутат України від політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Віталій Купрій, який з робочим візитом прибув до Кіровограда, під час прес-конференції розповів про головні проблеми, які хвилюють жителів Кіровоградщини та України в цілому вчора, 12 грудня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, Віталій Купрій розповів, що кожного року відвідує обласні центри України. Наразі в рамках туру вдалося відвідати 22 області.

«Я вже був у місті два роки тому. Моє завдання – почути людей, поспілкуватися. Я правозахисник та провожу прийом громадян, і люди піднімають питання, які наболіли, і ми реагуємо в межах депутатських повноваженнях і в моїх межах як юриста. Якщо є якась серйозна проблематика, то я заздалегідь анонсую свій приїзд», - зазначив народний депутат.

У рамках робочого візиту Віталій Купрій провів особистий прийом громадян. На прийом до народного депутата завітало понад 30 жителів міста. Основними питанням, які турбували людей, були питання житлово-комунального характеру та проблеми порушення прав громадян при взаємодії з правоохоронними органами. Також люди зверталися з питаннями проблем з виділення земельних ділянок для учасників АТО. Прийом тривав більше двох годин. Віталій Купрій особисто поспілкувався з кожним містянином, який завітав на прийом до нього, надав професійну юридичну допомогу та вже готує низку звернень до органів місцевої та центральної влади.

За словами Віталія Купрія, наразі жителів області та усієї країни найбільше хвилює три питання: бідність, корупція та війна на сході.

«Звісно, людей хвилює війна, яка ніяк не закінчується. Друге питання – це бідність і корупція, оскільки розкрадається державне майно і комунальне. Чому бідність? Тому що не підтримується бізнес, податкова система неправильна, все пішло донизу. Це не лише я так вважаю, такі результати є й у соціологічних дослідженнях, в тому числі й американських», - зазначив Купрій.

Крім цього, в рамках робочого візиту народний обранець зустрівся з 350 підприємцями ринку «Євпропейський» та вислухав їхні скарги.

«У мене відбулася зустріч з представниками ринку «Європейський», які вважають, що не можуть зараз нормально працювати, оскільки піднята орендна плата за місця і відключена електроенергія. Щоб з’ясувати що сталося, ми відвідали ваше обласне «Кіровоградобленерго». Не дуже був приємний візит. Ситуація проста: народний депутат за заявами від громадян про захист їхніх прав звертається до установи, яка може роз’яснити, в чому проблема. Але нас не пустили. Це була неприємна несподіванка. Я був змушений використати ті можливості, які надані мені законом. А закон каже, що народний депутат потребує невідкладного прийому в усіх установах і невиконання цієї вимоги є кримінальним злочином. Я викликав поліцію. Вона приїхала в обленерго і я вимагав пояснень. Нам тоді пояснили, в чому справа, і сказали про певні порушення, тому що електроенергія продається на ринок за ціною 2 гривні 45 копійок, а підприємство продає її за ціною 2,85, 2,90, не маючи при цьому ліцензії Ми будемо з’ясовувати та вивчати цю ситуацію далі», - розповів Купрій.

Також народний депутат повідомив, що спільно з підприємцями вони визначили план подальших дій та зазначив, що міська влада має бути арбітром у переговорах з адміністрацією ринку та підприємцями, щоб знайти компроміс.

image
image
image
Переглядiв: 1593