Наслідки пориву у мікрорайоні Кущівка обіцяють ліквідувати наступного тижня

23.08.2019 06:39
image

Наслідки пориву у мікрорайоні Кущівка, що у Кропивницькому, обіцяють ліквідувати наступного тижня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Зараз двори на вулиці Херсонській у Кропивницькому, які залило стоками після аварії на трубопроводі, почищені, на місці пориву тривають земляні та підготовчі роботи.

За словами директора водоканалу Валентини Давидчук, головна насосна станція каналізації, яка відводить стічні води, знаходиться на вулиці Кропивницького в обласному центрі, і по двох напірних колекторах діаметрами 1000 і 1200 міліметрів перекачує стічні води на очисні споруди. Один із напірних колекторів, який був збудований ще у 1975 році, проходить по вулиці Херсонській і саме на ньому сталася аварійна ситуація. Відбулося руйнування розтрубного з’єднання – за рахунок втомленості металу. Розсипався цемент і зруйнувалася сама арматура всередині труби.

«Для того, аби провести ремонт, зараз проводяться земляні роботи – розкопуємо, розчищаємо. До того ж, там незручні умови – поруч проходять центральний вуличний та дворовий газопроводи, електричні кабелі, – пояснює Валентина Давидчук. – Паралельно із земляними роботами інша бригада готує фасонні частини для ремонту – на стикове з’єднання буде встановлений металевий бандаж, зачеканений вірьовкою, далі цементом, і лише після цього трубопровід запуститься в роботу. Частина труби в нас є – ми її не купували, лише придбали листовий метал. Матеріали обійшлися у декілька тисяч гривень».
 «Для того, аби таких ситуацій не виникало, потрібно замінювати труби на нові, адже порив на мережі водопостачання – це витоки чистої води, а коли витікають нечистоти – це не лише скарги від громадян, а в першу чергу їхнє здоров’я, – акцентувала фахівець. – На ремонт та заміну мереж потрібні кошти, які закладаються в майбутній тариф. Тому коли тарифи зростають, то споживачі повинні розуміти, що це робиться для покращення їхнього побуту та підвищення якості послуг, якими вони користуються».
Переглядiв: 557