Наступного місяця до Кіровограда прибудуть вакцини від грипу

29.10.2017 09:34

Майже через місяць після початку епідеміологічного сезону до обласного центру та в мережу аптек області мають прибути вакцини проти грипу. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила заступник директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук. 

«Ми чекаємо з дня на день доставки вакцин від грипу в наш регіон і будемо проводити профілактичні щеплення. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, 25 жовтня усі чотири вакцини, які пройшли реєстрацію в Україні, отримали позитивні висновки від експертного центру та дозволи на використання», - розповіла посадовець. 
«Ситуація щодо гострих респіраторних захворюванням в області не погіршилася, а навпаки, покращилася. Епідситуація відносно спокійна. Варто зазначити, що жодного вірусу грипу не зафіксовано, жодна особа не зверталася до медиків з цього приводу. Наразі епідпоріг є -31, 8% до перевищення», - додає Оперчук.  

Як повідомляв DOZOR, вакцини, перереєстровані в Україні на епідемічний сезон 2017–2018, відповідно до рекомендації ВООЗ, включають штами Michigan, Hong Kong та Brisbane. Перереєстрацію пройшли вакцини Інфлувак, Інфлунеза Ваксі, Джісі ФЛЮ, Ваксігрип.

Переглядiв: 3917