Натхненням керують великі мрії: Кропивницька художниця презентувала свої картини в інтернаціональній виставці в Римі (ФОТО)

15.11.2023 15:44

Кропивницька художниця Аліна Ліндау (Давиденко) стала співаторкою інтернаціональної виставки, що нещодавно відкрилася у Римі. Про це талановита кропивничанка розповіла медіапорталу DOZOR.

За її словами, вона отримала запрошення щодо долучення своїх робіт від організаторів, з якими має досить тривалу співпрацю.

«Пропозиція від кураторки надійшла неочікувано, але бажання про виставку в Римі вже було давно намальоване в моєму списку мрій. У експозиції виставки низка робіт міжнародних художників, з них дві мої», - розповідає Аліна Ліндау.

Відкриття виставки відбулося у мальовничому районі музею Рима в Трастевере – Palazzo bellies expo знаходиться в межах 15 хвилин від Пантеона. Художниця каже: приємно було особисто долучитися до відкриття виставки та відкрити для себе роботи митців з багатьох куточків світу.  Крім того, у скарбничці Аліни Ліндау – це вже третя міжнародна виставка.

«Так,  я персонально була на відкритті . За можливості намагаюсь відвідувати такі події  , тому що для художника - це гарний шанс здобути нові контакти в арт світі та особисто познайомтесь з поціновувачами мистецтва.  Виставка в Римі є моєю третьою міжнародною. Серед гарного початку виставкової  діяльності у Венеції  в рамках Біеналле 2022 , та на Сицилії в Італії цьогоріч , Де я представляла тему   «Україна 2022» .  Сама виставка -це рефлексія на тему війни . Мені хотілось продемонструвати світу всі ті емоції  та почуття , що відчувають українці  , перебуваючи в країні, під час повномасштабного вторгнення”, - зазначає кропивничанка.

На питання щодо планів створення нової персональної виставки, художниця каже:

«План по захопленню світу моїм мистецтвом вже давно готовий. Моїм натхненням керують великі мрії . І одна з них -це участь  в паризькому та швейцарському у Арт Базелі ( одні з центральних арт подій у Європі ). Було б фантастично представити  всьому світу свій арт про Україну”, - резюмує художниця.

На сьогодні роботи Аліни Ліндау можна побачити і в Кропивницькому. Поціновувачі мистецтва можуть переглянути виставку «Під час війни» в обласній філармонії з 9:00 до 18:00. До цього експозицію вже показали в Музеї мистецтв.

Переглядiв: 883