Науковиця, меценатка, жінка: У Кропивницькому Галина Струтинська презентувала свою «Гравітацію долі» (ФОТО)

06.03.2024 13:58

В обласному центрі в бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація книги заслуженого економіста України, науковиці, переможниці конкурсу «Найуспішніша жінка в професії» Галини Струтинської (Кузьменко) вчора,5 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Книга з поезією має назву «Гравітація долі». До неї увійшли вірші, написані впродовж минулих років.  Кожна поезія – відлуння душі, поклик серця, подяка долі, рідним та батькам. Низка віршів присвячена Україні та боротьбі наших людей за свободу. Особливо торкнувся душі вірш «Молитва», втім кожен, хто прочитає цю книгу, знайде у поетичних рядках свою неповторну емоцію, яка відгукнеться у серці.

«З глибокою повагою ставлюся до Кропивницького. Хоча родом – з Голованівського району. Але у Кропивницькому прожила 40 років і мала можливість себе реалізувати і зробити свій внесок у розвиток цього міста. Для мене презентація книги – це свято слова, яке я несу до людей, це зустріч своїх друзів. У залі не було випадкових людей: когось я знаю з 70-років, з кимось познайомилася та працювала у 80-х чи 90-х роках, з кимось потоваришувала пізніше, або зовсім нещодавно – під час роботи в науковій сфері. Усі ці люди – відображення мого життя та конкретного його періоду. Я дякую усім, хто став частиною цієї зустрічі. Вдячна тим, хто організовував, модерував цей захід, своїм однокласникам, які знайшли час, щоб приїхати сюди. Я отримала надзвичайні враження від презентації книги. І маю відчуття, що стала персонажем картини про життя, де кожен говорив про важливість слова, ким ми є, та що ми несемо у цей світ», - розповідає авторка «Гравітації долі» Галина Струтинська. 

Крім вітальних слів від гостей заходу, ми мали можливість заслухати вірші від них. Кожен бажаючий відкривав книгу і читав поезію. Деякі з них викликали добрі спогади, деякі – сльози. В будь-якому випадку, кожен рядок відгукувався у душі. На питання, яка гравітація долі у Галини Струтинської, авторка каже: її гравітація долі – жити з повагою та любов’ю до людей.

«Ми знаємо, що у Всесвіті все притягується. Усі небесні об’єкти, які мають масу, притягуються. Гравітація долі Галини Струтинської почалася з народження - я дуже спокійно і лагідно і з радістю ставлюся до родини. Я була найменшою дитиною в сім’ї, мене усі дуже любили, але коли на вулиці дадуть цукерку, я її не з’їм сама, а прийду з нею додому і розділю між батьками та братиками. Мене чекали, батько вірив, що буде дівчинка, і мама подарувала йому мене. Гравітація долі Галини Струтинської – ставитися з повагою до свого життя і до життів тих, хто дотичний до моєї долі. Що кожен мій крок був таким, щоб сприяти іншим. Жити в любові, з повагою до людей!» - резюмує авторка книги.

Переглядiв: 1700