Не зупинився за правилами: на мобільних блокпостах затримують порушників правил дорожнього руху

17.05.2022 10:04
image

У Кропивницькому нацгвардійці на мобільних блокпостах затримують порушників правил дорожнього руху. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

«Автомобільний трафік на дорогах державного значення початку війни регулюється нашими блокпостами. Ми перевіряємо усі автомобілі на наявність наркотичних речовин, незаконної зброї та інших заборонених предметів. Це важлива частина нашої служби із забезпечення безпеки для мешканців області», - говорить гвардієць Станіслав.

Зупинка автотранспортного засобу має здійснюватись водієм автоматично, є спеціальні знаки для цього. Але є водії, які нехтують цим правилом. І кілька останніх затримань сталися саме через такі випадки. Так був затриманий 43-річний харків'янин, який на власному автомобілі «Хонда» не виконав вимоги попереджувального знаку «Стоп-конроль» та проігнорував зупинку.

Інший громадянин, мешканець Кропивницького, на власному автомобілі Geely Emgrand теж попрямував повз блокпост без зупинки та порушив правила дорожнього руху. Обидвох водіїв було затримано за статтею 122 (1 та 2 частина відповідно).

«Зупинка на блокпосту для перевірки документів займає декілька хвилин. Якщо транспортний засіб, водій та пасажири мають документи у порядку, не провозять заборонених речовин – спокійно їдуть собі далі. Натомість ігнорування водієм знаку «Стоп-контроль» викликає підозру і в подальшому призводить до проблем із законом через порушення правил дорожнього руху», - наголошують військовослужбовці Нацгвардії, які несуть службу на мобільних блокпостах.
Переглядiв: 2972