Недобросовісні батьки на Кіровоградщині сплатили понад  56 мільйонів аліментів

09.07.2018 11:45
image

Недобросовісні батьки на Кіровоградщині сплатили понад  56 млн. грн. аліментів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні юстиції.

За словами начальника юстиції області Вадима Гуцула, практично 18 тисяч мешканців Кіровоградщини, згідно судових рішень, повинні сплачувати аліменти. Незважаючи на це,  4 034 осіб, як свідчать дані виконавчої служби, не надавали фінансової підтримки власним дітям понад шість місяців, ще 3 174 осіб – понад рік.

 «Державні виконавці Кіровоградщини роблять усе можливе, щоб відстояти права дітей на їх належне утримання. У зв’язку з цим стосовно злісних боржників застосовуються заходи примусового впливу. Наразі 3 996 мешканців області обмежені в праві виїзду за кордон, 4 032 неплатника – у користуванні автівками. Окрім цього, 4 034 особи не мають права користуватися вогнепальною зброєю та полювати. Якщо ж боржник не має офіційного доходу або майна, його притягують до адміністративної відповідальності. У якості прикладу можна згадати про мешканку Долинського району, яка у зв’язку з небажанням виконувати суспільно корині роботи сплатила понад 80 тис грн заборгованості з аліментів», – прокоментував посадовець.

Усього з початку року державні виконавці Кіровоградщини стягнули 56,8 млн грн з боржників.  Завдяки цьому кошти отримали 13 889 дітей.

 

Переглядiв: 543