Неповнолітній Пугаченко каже, що не вбивав таксиста, а дивився 

25.01.2018 12:39
image

У Ленінському районному суді Кіровограда відбулося чергове засідання щодо підозрюваних у вбивстві таксиста Євгена Орлова сьогодні, 25 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Нагадаємо, 29 березня 2017 року  поліцейські знайшли тіло кіровоградського таксиста Євгена Орлова, якого рідні розшукували кілька днів. За інформацією правоохоронців, чоловік через оператора таксі отримав замовлення. Двоє осіб, серед яких учень одного з навчальних закладів міста, завчасно спланували заволодіти авто і грошима, які міг мати при собі водій.  Коли ж чоловік вийшов із салону, аби за проханням клієнтів покласти до багажного відділення сумку, його кілька разів вдарили в спину. Як стемніло, вивезли тіло на околицю Кіровограда та залишили разом із автомобілем.

 Так, засідання розпочалося без участі батька потерпілого таксиста Олега Орлова з допиту неповнолітнього підозрюваного Пугаченка прокурором. Неповнолітній розповів, що знав другого підозрюваного Дмитра Царенка давно, товаришував з ним та допомагав йому на дачі.

 "Діма казав, що в нього є граната,  яку він привіз з АТО. Він казав,  що в нього є така думка, що можна взяти цю гранату, зайти до магазину, налякати продавця та забрати гроші. Потім про це мова не йшла. Але потім він хотів зайти до сауни,  налякати власника та забрати гроші, казав, що у власника сауни грошей більше", - розповів Пугаченко.

 За словами неповнолітнього, у березні його товариш натякнув, що можна викликати таксі та пограбувати таксиста або викрасти автомобіль,  оскільки у таксистів завжди є гроші. 

"Він викликав таксі не з дачі, а з вулиці за 100 метрів до будинку. Царенко викликав таксі зі свого мобільного телефону на вулицю Харківську. Я сів наперед, а Царенко сів назад. Ми почали їхати, а біля готелю «Аерополь» він сказав, що нам потрібно поїхати до магазину «Копілка». Ми пройшли увесь магазин, а лише біля каси Царенко замовив у касира пачку цигарок, дав мені гроші та попросив розрахуватися, а сам він вийшов на вулицю. Коли я вийшов,  то побачив Царенка біля таксі. Ми сіли в автомобіль та поїхали до нього на дачу знову, оскільки він там щось забув. Таксист не заперечував», - згадував неповнолітній.

Як розповідає підозрюваний у вбивстві, приїхавши до домоволодіння, він вийшов з авто.  Дмитро Царенко відчинив двері будинку та почав переодягатися, закликавши переодягнутися і його, щоб не забруднитися, оскільки треба було перенести мішок з цементом до машини таксі, говорить хлопець. 

«Він дав мені цемент на руки і сказав, щоб я його поклав до багажного відділення. У цей час таксист стояв біля автомобіля. Він сам відкрив багажник, взяв цемент та поклав у багажне відділення. Діма у цей час підійшов до автомобіля, зробив ривок до водія та вдарив його ножем правою рукою. Удар був у груди. Між Дімою та водієм розпочалася боротьба.  Вони разом впали.  Діма був зверху. Я побачив,  що він бив водія кулаками в обличчя.  Водій його відштовхнув ногою. А Діма, який похитнувся,  почав в цей момент бити його ножем по всьому тілу. Було до 10 ударів, може більше, але я не бачив точно, скільки та звідки у нього взявся ніж в руках», - зазначив Пугаченко.
«Я стояв біля машини і не знав, що робити. Я все ж таки стояв і просто дивився. Коли водій вже не міг відбиватися, то Діма знову сів на нього зверху на живіт і давив ножем на горло. Тримав ніж двома руками лезом донизу. Потім він мені почав кричати, чому я стою і нічого не роблю і щоб я підійшов до нього.  Діма вдарив ножем в ногу мене.  Я взявся за ногу, бо стало боляче.  А після цього Діма мені крикнув, щоб я сів поруч і щоб допомагав йому бити водія. Я присів. І він знову почав кричати, щоб  я тримав руку водія. Я не реагував. Він знову сказав  мені, щоб я бив його, тоді довелося зімітувати біля трьох ударів по водію. Я просто торкався до голови. Потім Діма почав мені кричати, щоб я біг до сусідки Наді та покликав її. Я підійшов до будинку, постукав у двері. Вийшов чоловік і сказав, що її немає. У цей час я вийшов з двору і побачив Діму біля водія, а Надя підходила до нього. У цей час в машині був відкритий багажник. Коли я підійшов до них то побачив, як Діма складає ноги таксиста у багажне відділення та зачиняє його», - продовжував відповідати на питання прокурора неповнолітній.

За словами Пугаченка, Царенко сів за кермо автомобіля, вони зупинилися на дорозі, де з боку були поля. На цьому розповідь підозрюваного зупинилася, оскільки, згідно з законом, неповнолітніх не мають права допитувати більше двох годин. Так, було вирішено перенести допит на наступне засідання, яке відбудеться 8 лютого. Після завершення допиту неповнолітнього має бути допитаний підозрюваний Царенко.

Нагадаємо, минулого засідання обидва підозрювані не визнали своєї вини у скоєнні злочинів під час засідання суду у Ленінському районному суді.

image
Переглядiв: 3838