Несправедливість чи непорозуміння: жителька Кіровоградщиини стверджує, що через рік після смерті чоловіка раптово залишилася з дітьми без даху над головою

24.08.2023 16:35

Жителька Новоархангельська Олена Мартинюк рік тому втратила чоловіка. За 11 років спільного життя у них з’явився чудовий син, якому вже 9 років. Старший син проживав з ними у будинку батьків чоловіка. Але 8 років тому їхню родину спіткнуло горе: у чоловіка виявили онкологічне захворювання. Ці вісім років жінка присвятила його лікуванню та догляду, але, на жаль, рік тому хвороба перемогла – чоловік помер. Вже після річниці з дня його смерті, за словами Олени, до неї прийшла свекруха, яка повідомила, що протягом трьох днів їй та дітям треба знайти інше житло. Детальніше дізнавався медіапортал DOZOR.

«Власне, це вже третій тиждень, як ми залишилися без дому. Більше 8 років мій чоловік тяжко хворів. Я доглядала його і в лікарні, і вдома. За рік після його смерті прийшла свекруха, сказала, що це її будинок і щоб ми з дітьми за три дні виїхали звідси і знайшли нове житло», - розповідає Олена Мартинюк.

Жінка стверджує, що найбільше її здивувало таке рішення саме тому, що в цьому будинку проживав її маленький онук. Коли вона збирала речі, дитина не стримувала сліз.

«Я пояснювала, що у мене дитина від її сина, її онук. Але у відповідь звучало лише те, що її покійний син не має жодного відношення до будинку, де ми проживали. Діти не були прописані в цьому будинку, шлюб також не був офіційно зареєстрований. Але тут був прописаний мій вже покійний чоловік. В інтернеті мої свекор та свекруха вже опублікували те, що цей будинок продається. За життя мого чоловіка його батьки до мене та до дитини ставилися абсолютно нормально, стосунки були добрими. Але щось змінилося через рік після смерті чоловіка. Свекруха пояснила це необхідністю тим, що потрібне лікування на онучку та меншу доньку», - стверджує Олена Мартинюк.

«Свекруха говорить «Роби, що хочеш». Відколи ми виїхали з її будинку, ми рідко контактуємо, востаннє вона мені телефонувала з побутових питань. За онука, на жаль, не запитує. Повернутися у будинок мені вже не хочеться. Останній раз вона приїхала і сказала, що я в усьому винна. Що за рік не цікавилася ними і мої діти теж. Але це неправда», - каже жінка.

За коментарем ми звернулися до колишньої свекрухи Олени. Пані Любов відповіла, що не буде надавати жодних коментарів, але все ж зазначила: жодного примусу виїжджати з будинку з її боку не було.

«Перший раз від вас чую, що я її виселила. Її ніхто не виселяв, - зазначила Любов Іванівна. – Нічого я коментувати не буду. Вибачте, будь ласка».

Наразі Олена разом з дітьми намагається почати нове життя. Жінка з дітьми винаймає квартиру неподалік своїх свекрів та планує звертатися до правозахсиника, аби оформити допомогу через смерть годувальника. Головна мета жінки – дати гідне майбутнє своїм дітям.  

Переглядiв: 5810