Нестандартне свято: Як пройшов День знань у кропивницькій дитячій академії «Smart Вулик» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

01.09.2022 19:59

У школах обласного центру розпочався освітній процес сьогодні, 1 вересня. Зокрема, День знань оригінально провели у новому закладі освіти – дитячій академії «Smart Вулик». Про те, чим запам’ятався перший день занять для дітей та педколективу академії, дізнавався медіапортал DOZOR.

За словами засновниці академії Олександри Ткаченко, свято першого дзвоника вирішили створити, незважаючи на складний воєнний час. Водночас тут відмовилися від проведення традиційних заходів, зокрема, лінійок.

«Сьогодні ми вирішили зробити для дітей свято, але з метою створити усі умови для того, щоб вони захотіли опановувати нові знання. Кожного нашого вихованця ми зустрічали повітряними кульками у жовто-блакитних кольорах та вручали їх дітям. Усі наші вихованці прийшли щасливими та з позитивними емоціями. Перед безпосередніми заняттями у нас було півгодини веселих руханок, а далі діти поділилися на групи і мали вступне заняття. Ми говорили про те, що таке свято знань, про те, чому хочеться ходити до школи. Зараз у нас є три групи «Пізнайки», «Чомусики» та «Цікавлики». У найстарших «Пізнайок» були перші профільні заняття, у молодших – уроки з застосуванням наборів «Лего». А ще в них була прогулянка, а також заняття на «чарівній кухні», де вони готували для себе другий сніданок. Все було весело та емоційно», - розповідає Олександра Ткаченко.

Навіть під час оповіщення «Повітряна тривога» цікаві заходи для дітей не завершилися. Після того, як діти потрапили до укриття, де розташували спортивний зал, для дітей провели конкурси та ігрову естафету. До початку навчального року академія вже працювала, тож педагогічний колектив налагодив процес так, щоб діти швидко збиралися та не відчували дискомфорту, поки лунають сирени.

«Ми це робимо для того, щоб у дітей не було емоційної напруги. Після обіду у нас молодші діти мають час для сну, а вихованці старшої групи займалися заняттями за програмою Steam-освіти. Сьогодні також у нас був перший день з першачками, які долучаються до нашої групи продовженого дня. У школах, де вони навчаються, заняття були скасовані, тож ми мали велику відповідальність провести для них перший урок, присвячений Україні. Ми ознайомили їх і з нашою інтерактивною панеллю, де одночасно кілька дітей можуть виконувати завдання. Другий урок у них був мистецький – ми виготовляли поробки з соленого тіста, вже завтра ми їх розфарбуємо, а діти можуть прикрасити свої портфелі власними виробами. Завершився перший день занять святковою дитячою дискотекою, майстер-класом з хіп-хопу та пригощаннями шоколадним фонтаном», - ділиться засновниця дитячої академії.

Крім кропивничан, у академії навчаються діти переселенців з Харкова, Маріуполя та Києва. Наразі у закладі ще є декілька вільних місць у групах. Також кількох дітей можуть взяти до групи продовженого дня. Олександра Ткаченко каже: після першого дня занять залишилися лише приємні емоції, як у дітей, які не хотіли увечері залишати заклад, так і у батьків, які бачили щасливі та усміхнені обличчя своєї малечі.

«Думаю, що коли діти хочуть залишатися у закладі, а їм тут цікаво та весело, то можемо сказати, що у нас все вийшло. До цього закладу ходить і моя молодша донька, яка відвідує старшу групу. І це ще один мій особистий стимул до того, щоб усі вихованці академії отримували лише найякіснішу освіту і мали найкращі умови»,  - резюмує Олександра Ткаченко.

Переглядiв: 2873