Незвичний формат: у філармонії Кропивницького діти побачили казку «Грінч – викрадач новорічного свята» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27.12.2022 15:25

У Кіровоградській обласній філармонії відбувся показ інтерактивної казки «Грінч – викрадач новорічного свята» сьогодні, 27 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Прем’єра казки відбулася 24 грудня. Щоразу під час показу інтерактивної казки у філармонії можна спостерігати повний зал, наповнений дитячими щирими емоціями радості.

«На мій погляд, казка неймовірна. Ми створили незвичний формат подачі, у казці беруть участь не професійні актори, а артисти філармонії, лектори-музикознавці, танцівники, музиканти з різних кошективів нашого закладу. Казку ми теж придумали спільно, режисера-постановника немає. Ми мали ідею та концепцію, від цього ми і відштовхувалися», - розповіла  заступниця директора філармонії по роботі з дітьми Наталії Сафронова.

На сьогоднішній показ казки запросили дітей переселенців з Донецької області.

«Запросити діток –переселенців – наша спільна ідея з Донецькою ОВА та департаментом культури та туризму Кіровоградської ОВА. Сьогодні у нас в залі було понад 800 осіб, серед них – діти з Донецької області. Загалом серед гостей заходу – діти з 20 громад. Діти отримали гарний настрій, а наприкінці заходу – солодкі подарунки», - додала Наталія Сафронова. 

Ідея створення та робота над постановкою розпочалася ще у січні цього року, влітку ми були впевнені в тому, що казці бути, тож взялися за створення костюмів. До речі, створення костюмів вдалося організувати за зароблені колективом філармонії кошти.

«Ми самостійно підбирали музичний матеріал, записували голоси героїв власноруч за участю своїх вокалістів, писали самі слова до пісень. Після першого новорічного ранку та презентації казки ми зрозуміли, що вона сподобалася не лише дітям, а й дорослим. Головний герой Грінч – не любить новорічні та різдвяні свята, але добро, як завжди перемагає зло, тому наприкінці казки він стає добрішим завдяки нашим посмішкам. І головний герой – лиходій стає добрим та щирим і за це Святий Миколай дає йому новорічний подарунок», - ділиться Наталія Сафронова.

Та не лише головний герой отримує подарунки під час показу казки. Кожна дитина на вході до філармонії отримує неонову «чарівну» паличку, за допомогою якої можна почаклувати. А вже після перегляду паличка перетворюється на неоновий браслет, що світиться. Ідея створити такий сувенір на пам’ять про філармонію теж належить її колективу.

Казку ще можна встигнути переглянути у філармонії у такі дати: 28 грудня о 13.00, 02 січня о 10.00, 03 січня о 10.00.

Переглядiв: 1525