Ні відкритися, ні закритися: кіровоградські підприємці третій день страждають через непрацюючий Укрреєстр (+ ВІДЕО)

25.01.2017 14:06

image

З понеділка всі реєстраційні дії щодо підприємців Кіровограда паралізовані через непрацюючий Укрреєстр. Про це у ексклюзивному інтерв’ю сайту DOZOR повідомив начальник управління адмінпослуг міськради Антон Шевченко сьогодні, 25 січня.

«Реєстратори постійно працюють в Укрреєстрі, тому ми падіння системи відчули на собі відразу. Укрреєстр «впав» з 9:00 у понеділок. У вівторок він ненадовго запрацював пообіді, а потім знову перестав. У середу він працював до обіду пару годин і «впав» знову. Станом на 14:00 він не працює»,  - повідомив начальник управління адмінпослуг.

Антон Шевченко зауважує, що реєстратори по кілька разів на день телефонували до Києва, але у столиці лише запевняли, що проблема вирішується.

«Сервер не працює в Києві, а вислуховуємо ми тут, в Кіровограді. Люди годинами чекали у черзі, звинувачуючи реєстраторів в тому, що вони не хочуть працювати. Ми, як могли, пояснювали людям, що особисто нашої вини у непрацюючій системі немає. Вірили не всі», - констатує Шевченко.

Начальник ЦНАП додає, що від непрацюючого Укрреєстру, окрім реєстраторів, страждали і нотаріуси, які теж можуть надавати послуги підприємцям.

«Юрособи весь цей час не могли внести зміни до статуту, ФОПи не могли закритися та відкритися. А раптом людині треба терміново «закритися» і їхати з країни, що тоді? І ми нічим не могли допомогти - лише консультацією», - додає посадовець.

За словами Антона Шевченка, тільки сьогодні за півдня через непрацюючий реєстр пішли ні з чим більше сотні громадян. За понеділок і вівторок статистики немає.

«У нас на сайті ведеться онлайн трансляція роботи ЦНАП. Підприємці, які «в темі», просто заходили на сайт і дивилися, що відбувається з чергами і не приходили. Дехто просто телефонував до нас на рецепцію і питав, чи не запрацював Укрреєстр. До речі, система «не працює» дуже дивно: реєстр речових прав на нерухоме майно як працював, так і працює», - зауважує Шевченко.

Під час інтерв’ю начальнику управління адмінпослуг повідомили, що приблизно о 14:15 Укрреєстр запрацював.

«Це перше у цьому році серйозне «падіння» Укрреєстру. Ми вже звикли, що він може не працювати півгодини-годину. А от щоб два-три дні - це надзвичайно погано. Дай Бог, щоб скоро не «впав» знову», - додає Шевченко.

Переглядiв: 1687