Низка категорій населення Кіровограда оформлюватиме паспорти за пільговими умовами

25.07.2017 06:56
image

Низку категорій населення обласного центру звільнено від оплати вартості адміністративних послуг. Про це під час прес-конференції повідомив керівник міського ЦНАПу Антон Шевченко, інформує DOZOR.

«11 липня міська рада прийняла рішення про звільнення від оплати вартості адміністративних послуг, яка направляється до місцевих бюджетів за отримання документів, що підтверджують громадянство, особу чи її соціальний статус. Передбачено, що органи місцевого самоврядування можуть звільняти категорії осіб від оплати вартості адмінпослуг. Відповідно до рішення міськради, це  постраждалі внаслідок ЧАЕС, інваліди Великої Вітчизняної війни, родини партизанів, інваліди 1, 2 груп, учасники бойових дій, учасники АТО, ветерани Великої Вітчизняної війни, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні особи та діти, діти з багатодітних сімей», - повідомив чиновник.
«Вартість послуги з отримання паспорту закордонного та ID-паспорта включає в себе бланк та саму вартість послуги.  Є плата за адмінпослугу і бланк. Наприклад, якщо загранпаспорт, особа оформляє, то обов’язкова плата 253 – плата за адмінпослугу і 304 гривні – це бланк. Людина платить обов’язково за бланк. Ми беремо на себе сплату 70% від вартості послуг», - додав Антон Шевченко.
Переглядiв: 835