Нові біометричні паспорти отримали вже майже 6 тисяч кіровоградців

24.01.2017 14:18

image

Від моменту офіційного старту в Україні видачі біометричних паспортів документи нового зразка отримали майже 6 тисяч жителів Кіровограда. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила речник управління Державної міграційної служби області Інна Захарова.

«Минулого року городяни отримали 5170 внутрішніх біометричних паспортів, цьогоріч – 521. Закордонних паспортів нового зразка роблять значно більше. Так, у минулому році такі паспорти отримали майже 34 тисячі жителів обласного центру, а від початку 2017-го -  1700 городян», - повідомила Захарова, зазначивши, що такі показники є середніми по Україні.

У обласній міграційній службі зазначають, що кіровоградці можуть продовжувати користуватися документами старого зразка. Біометричні паспорти жителі можуть отримати у разі зміни прізвища, втрати чи пошкодження документів. Також особи, які досягли 14-річного віку, автоматично отримуватимуть біометричні внутрішні паспорти.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року в Україні офіційно стартувала видача біометричних паспортів. Планується, що остаточний перехід на такий вид паспорта буде здійснено протягом п'яти років, з 2016 по 2020 рік включно.

Фото www.volynnews.com

Переглядiв: 1533