Нові подробиці  щодо «американської» бабусі: Опломбовану і забиту на цвяхи квартиру Лілії Спектор  «обстежувало» БТІ

27.01.2017 08:40

image

Перед продажем квартири, яку невідомі від імені Лілії Спектор продали за 75 тисяч гривень (менше 3000 доларів США), обстежувало Кіровоградське БТІ. Про це на прес-конференції повідомила начальник ЖЕО №1 Світлана Ковальова сьогодні, 27 січня.

«У договорі купівлі-продажу написано, що 15 грудня 2016 року туди заходили представники БТІ і виміряли там площу цієї квартири. Але ж квартира була опечатана і не тільки закрита на ключ, а забита на цвяхи! Це можуть підтвердити сусіди, які це все бачили і ніхто ніколи туди не заходив в цю квартиру», - дивується Світлана Ковальова.

Тим часом стало відомо, що у квартирі Лілії Спектор найближчим часом замінюватимуть вікна.

«Вчора двоє чоловіків вибили старі двері і встановили нові, металеві. Мені вони сказали, що сьогодні мають встановлювати нові вікна. Я через ЗМІ звертаюсь до поліції аби відкрити кримінальне провадження по даній справі і терміново опломбувати двері квартири», - заявила Світлана Ковальова.

Проте у коментарі сайту DOZOR начальник ОКП «КООБТІ» Вікторія Шихова зазначила, що 15 грудня 2016 року представники Кіровоградського обласного БТІ квартиру 33 по вулиці Олефіренка, 14а не відвідували.

«Для початку робіт у справі має бути замовлення. Замовник має прийти з паспортом, ідентифікаційним кодом, оформити замовлення і сплатити певну суму за роботу. Потім на об’єкт має вийти технік БТІ. На документі має бути дві печатки - підприємства і сертифікованого виконавця. Їх у облБТІ двоє: ні я, ні моя колега не завіряли техпаспорту за цією адресою. Більше того - справа по квартирі №33 по Олефіренка, 14-а взагалі перебувала в архіві і ніхто не звертався ні за нею, ні за архівною довідкою. Враховуючи резонанс справи, я сама її сьогодні взяла з архіву», - поінформувала Вікторія Шихова.

Детальніше історію самотньої жінки, яка майже два роки лікується на стаціонарі обласної психіатричної лікарні, а в цей час у США від її імені підписується довіреність на право продажу її 2-кімнатної квартири у Кіровограді - читайте у матеріалі «Поки самотня кіровоградка лікується, у неї відбирають квартиру на Ковалівці».

Переглядiв: 2171