Новий сезон та 40-річчя колективу «Зоряни»: у Кіровоградській обласній філармонії розповіли про творчі плани

01.10.2024 20:14

Новий концертний сезон у Кіровоградській обласній філармонії розпочнеться вже 9 жовтня. На рахунку закладу це вже 80-й, ювілейний сезон, який співпав з 40-річчям академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» та з 85-річчям з дня заснування філармонії. Про те, що очікувати поціновувачам мистецтва, розповіли під час брифінгу сьогодні, 1 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами очільниці закладу Наталії Агапєєвої, наразі готується нова програма, а творчі плани – на фінальній стадії реалізації. Зокрема, у фойє філармонії планують показати виставку костюмів хореографічних композицій «Зорян».

А програма відкриття концертного сезону буде, як завжди, насиченою творчістю та новими номерами. Серед колективів, які візьмуть участь у відкритті нового сезону, традиційно «Зоряни», ансамбль «Єлисавет-Ретро», камерний оркестр «Концертіно», а також солісти філармонії.

Також очільниця закладу повідомила про те, що наразі готується книга, присвячена історії та творчому шляху обласної філармонії та людей, які зробили свій внесок у її становлення та розвиток.

"Історія філармонії дуже приваблива, цікава і поки не зовсім досліджена. 85-річчя філармонії співпадає з 40 – річчям утворення академічного театру музики та пісні «Зоряни». Зараз готуємо до видання книги ,  де будуть опубліковані нариси з історії філармонії, спогади, відгуки , нариси, присвячені, в тому числі, і  колективу «Зоряни»», - зазначила Наталія Агапєєва.

Крім цього, колектив «Зоряни» готує і нові хореографічні композиції, а також унікальні традиційні українські вбрання, які будуть відображати певні регіони України.

Серед планів – продовжити проєкти, які вже давно відомі поціновувачам творчості та мистецтва. Мова йде про вечори духовної музики «Різдвяні передзвони», фестиваль камерної та симфонічної музики «Травневі музичні зустрічі», «Митці Кіровоградщини». Попереду – підготовка програми сольного концерту ансамблю «Єлисавет-Ретро», та патріотична програма, присвячена незламності України.

Переглянути репертуар філармонії на жовтень можна за посиланням.

Переглядiв: 199