Обережно, кіровоградців "розводять" на гроші біля лікарень

17.02.2017 08:12

image

Біля двох лікувальних закладів обласного центру орудувала група аферистів, які «розводили» людей на гроші. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила речник обласної поліції Віталіна Бевзенко сьогодні, 17 лютого.

Група складалася з трьох осіб - 37-річної жительки обласного центру та двох її знайомих - 42 та 44 років. Зловмисники «працювали» біля лікувальних закладів обласного центру і встигли ошукати трьох пенсіонерів.

«Одним з потерпілих став 60-річний місцевий житель. На алеї біля лікарні шахраї помітили літнього чоловіка. Один з зловмисників, прикривши обличчя «лікарською» марлевою пов’язкою, обігнав пенсіонера і кинув поперед нього зім’яті сувенірні гроші. Потім він звернув увагу перехожого на «гроші» й запропонував поділитись «знахідкою». У цей момент до них підбіг один із спільників та почав говорити, що загубив гроші й запитав, чи не знаходили вони їх. Після чого злодій попросив показати вміст гаманців чоловіків», - розповідає Віталіна Бевзенко.

Напарник афериста показав «тому, хто загубив» свій порожній гаманець. А от при «огляді» гаманця пенсіонера аферист непомітно поцупив у того частину грошей, які там лежали.

«Працівники поліції затримали всіх учасників злочинної групи. Виявилося, що вони раніше судимі за скоєння подібних злочинів, нині перевіряється причетність викритих осіб до вчинення подібних злочинів, оскільки потерпілих від дій аферистів може бути набагато більше. Крім того, відносно одного із шахраїв у суді розглядається справа щодо скоєння крадіжок у громадському транспорті.», - повідомляє речник обласної поліції.

Аби не стати жертвою подібної «розводки», у поліції радять не піднімати чужих гаманців та грошей. «Якщо людина знайшла гаманець з грошима, кредитними картками, документами, їй слід зателефонувати до поліції за номером 102 і передати знахідку поліцейським для того, аби вони встановили власника і передали йому знайдене», - радить Віталіна Бевзенко.

Фото www.hospital.edukit.kr.ua

Переглядiв: 1823