Обережно, у  Кіровограді активізувалися «банківські» шахраї

04.03.2017 15:07

image

На Кіровоградщині і в обласному центрі, зокрема, зростає кількість шахрайств з банківськими картами. Лише з початку року в області відкрито майже півсотні кримінальних проваджень про вчинення кіберзлочинів. Про це сайту DOZOR повідомили в обласному відділі кіберполіції.

За словами начальника відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Андрія Авер’янова, лише з початку цього року в області зареєстровано 45 кримінальних проваджень за фактами кіберзлочинів.

«У минулому році на  Кіровоградщині за фактами вчинення кіберзлочинів відкрито 137 кримінальних проваджень, а вже станом на 1 березня цього року зареєстровано 45 кримінальних проваджень за фактами різних видів кіберзлочинів. Найчастіші випадки -  шахрайство з банківськими картами та на інтернет-ресурсах. Також почастішали випадки втручань в платіжні банківські системи з метою привласнення  коштів та  крадіжки з банківських карток», - повідомив у коментарі сайту DOZOR Авер’янов.
«Загалом тенденція кіберзлочинності на території області збільшується. У соцмережах стає все більше користувачів, які не просто дивляться фільми, а й купують товари, речі домашнього вжитку, використовують платіжні банківські системи в онлайн-режимі. Шахраї цим користуються. Для того, щоб застерегтися від кібезлочинців, необхідно в першу чергу не розголошувати інформації про свої персональні дані і реквізитів платіжних карток», - додає Авер’янов.

Фото firtka.if.ua

Переглядiв: 2421