Обіцяний Райковичем проект з будівництва 50-метрового басейну так і не розробили 

05.03.2019 15:57

Проект для участі в урядовій програмі з будівництва 50-метрових професійних басейнів за кошти держави в міськраді так і не розробили. Про це повідомляє медіапорталу DOZOR.

Нагадаємо, у липні минулого року мер дав доручення працівникам відповідних управлінь створити проект. Проте днями нардеп Олександр Горбунов повідомив про те, що міський голова відмовився від будівництва басейну в Кіровограді.

«Міський голова звертався щодо передачі частини території стадіону АРЗ (авіаційно-ремонтний завод – ред.) для реалізації цього проекту, але потім відмовився. Ну, мабуть, має право. Я не хотів уточнювати, чим це мотивував міський голова», - сказав Олександр Горбунов.

У коментарі медіпорталу DOZOR міський голова інформацію про відмову від будівництва не спростував і не підтвердив. 

«Я не був присутній на прес-конференції народного депутата Горбунова, тому не знаю, що він говорив. Я повинен почути, а потім коментувати. Коли буде офіційно в засобах масової інформації, я обов’язково прокоментую. Наразі міським головою та міською радою надані відповідні пропозиції до департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту. Ми очікуємо на результат», - прокоментував міський голова.

Пізніше у прес-службі міської ради  більш детально відповіли на наше питання.

«50-метровий басейн планувався у мікрорайоні Новомиколаївка, але торік після обговорень з міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим сторони не дійшли згоди. З боку міста були внесені пропозиції щодо розробки проектно-кошторисної документації, підведення необхідних комунікацій та виділення земельної ділянки потрібних розмірів під забудову басейну, яка належатиме територіальній громаді міста. На жаль, дані пропозиції на той час не задовольнили умови Міністерства молоді та спорту України», - прокоментували у міськраді.

У прес-службі мерії зазначають, що наразі розробленого проекту немає. За інформацією, за умов співфінансування орієнтовна вартість реалізації даного проекту становитиме від 200 мільйонів гривень, а ця сума, додають, є непосильною для міського бюджету. 

Нагадаємо, цього року Міністерство молоді та спорту розпочало впровадження програми, якою передбачається облаштовувати 50-метрові спортивні басейни в п’ятьох обласних центрах України. Верховна рада України затвердила державний бюджет на 2019 рік. У ньому для міністерства молоді та спорту України передбачено субвенції для регіонів у розмірі 600 мільйонів гривень, які розраховані на ремонт, реконструкцію та будівництво спортивних об'єктів. Бюджетам міст обласного значення на будівництво нових і реконструкцію існуючих спортивних басейнів, а також районним бюджетам на реконструкцію і ремонт існуючих спортивних басейнів з державної субвенції виділили 200 мільйонів гривень. 

Переглядiв: 1738