Обмеження у їжі та несвоєчасне надання медичної допомоги: батькам 9-місячної дитини оголосили вирок

10.06.2021 07:41

Батьків 9-місячної дитини притягнули до кримінальної відповідальності через невиконання ними встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області. 

Обвинувачені, будучи батьками дев’ятимісячної дитини, не виконували обов’язки щодо піклування про стан здоров`я дитини шляхом ухилення від догляду за нею, та від виконання своїх батьківських обов`язків:  обмежували малолітню дитину в правильному отриманні їжі, у доступі до соціального розвитку та спілкування, нормального розвитку. Утримували хлопчика в приміщенні однієї з кімнат будинку, не забезпечували санітарними умовами проживання, не вживали жодних заходів щодо надання своєчасної кваліфікованої медичної допомоги дитині.
 
Такі дії обох батьків призвели до тяжких наслідків - дитина за висновками фахівців відставала у вазі біля 25 %,  У хлопчика медики діагностували хвороби, що стали наслідком неналежного догляду - гіпотрофію 2 ступеню та анемія.
 
Суд, врахувавши всі обставини справи, засудив батька та матір малолітньої дитини за ст.166 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 2 (два) роки. На підставі ст.75 КК України судом встановлено обвинуваченим іспитовий строк тривалістю 1 рік.
Переглядiв: 4620