Обрушення бетонної плити на працівника на Кіровоградщині: комісія дала висновки

02.03.2021 06:46

Комісія завершила розслідування щодо нещасного випадку з електрогазозварником, який здійснював ремонт у майстерні школи – інтернату у Добровеличківці. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні Держпраці області.

Так, пригода трапилася 29 жовтня минулого року. Під час перебування працівників у приміщенні, яке раніше використовувалося, як навчальна майстерня ліцею, під час виконання підготовчих робіт на виконання договору підряду, укладеного між ліцеєм та підприємством, предметом якого є капітальний ремонт майстерні школи – інтернату, відбулось раптове обвалення бетонних плит перекриття. Падаючи, одна з плит притисла електрогазозварника до підлоги, внаслідок чого він отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Згідно зі звітом про проведення технічного обстеження будівлі майстерні, причиною падіння плит перекриття могло стати неякісне виконання кладки зовнішніх несучих стін, погана якість розчину, яким була зроблена кладка стін та мале обпирання плит перекриття.

Комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок пов'язаний з виробництвом.

У результаті порушено пункти 4-1, 15-1 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 р. № 466: не подано документи, що надають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю.

Крім цього, двома працівниками порушено вимоги інструкцій з охорони праці «…виконувати тільки ту роботу, за якою він проінструктований та яка доручена керівником робіт».

Згідно зі звітом про проведення технічного обстеження будівлі вказаної майстерні, спеціальна комісія рекомендує вивести будівлю з експлуатації в установленому порядку з подальшим її демонтажем.

Переглядiв: 2531