Обставини смертельної ДТП на Кіровоградщині з’ясовують експерти

19.10.2019 11:10
image

Експерти встановлюватимуть обставини та причини ДТП за участю автомобіля ВАЗ та КАМаЗу, яка сталася у Новомиргороді. Про це медіапорталу DOZOR повідомили правоохоронці.

За інформацією, пригода сталася близько 20:40. Водій автомобіля ВАЗ 21214 допустив наїзд на пішохода, який в цей момент знаходився на проїзній частині в межах його смуги руху. Потім автомобіль наїхав на стоячий на зустрічній смузі руху автомобіль КАМАЗ 5320 , з напівпричепом ГКБ 8350.

В результаті ДТП пішохід від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди, а пасажир автомобіля ВАЗ потрапив до лікарні.

Ленінський районний суд вирішив призначити у кримінальному провадженні судову інженерно-транспортну (автотехнічну) експертизу технічного стану транспортного засобу, виконання якої доручити експертам Кіровоградського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експертам поставити слідуючи питання:

а) Чи в технічно справному стані знаходиться рульове керування, ходова частина та робоча гальмівна система автомобіля КАМАЗ 5320, реєстраційний номер НОМЕР_2 та ходова частина, робоча гальмівна система напівпричепа ГКБ 8350, реєстраційний номер НОМЕР_3 ?

б) Якщо маються несправності, то в чому вони виражаються та коли виникли відносно моменту ДТП?

в) Якщо несправності виникли до ДТП, то як це могло вплинути на керованість автопоїзда?

Переглядiв: 1343