Обстежили підпірні стіни: у Кропивницькому доопрацьовують план благоустрою Центрального скверу (ФОТО)

29.11.2021 11:33
image

У Центральному сквері представник орендаря та головний проектувальник провели інспекцію ділянки для доопрацювання плану благоустрою. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі Макдональдз.

"Як ви знаєте, рівень землі у сквері на різних ділянках не однаковий і, щоб вирівняти територію, ми встановимо спеціальну підпірну стінку. Вона надалі утримуватиме краї землі у сквері, щоб остання не обсипалась”, - коментує представник орендаря Дмитро Костишин і додає що наразі  допрацьовується генеральний план, за яким в подальшому буде здійснюватися комплекс робіт з благоустрою скверу.

Названі роботи позитивно вплинуть на дерева та інші зелені насадження скверу, які в результаті встановлення підпірної стінки будуть надійніше укріплені не тільки власним корінням, а й стабільністю ґрунту у сквері.

Дмитро Костишин додав, що якщо дозволять погодні умови, то цього тижня у сквері планують розпочати виконання геологічних вишукувань для оцінки ґрунтів, наявності прихованих порожнин та рівня підземних вод.

Серед запланованих найближчим часом робіт також: прокладання інженерних комунікацій під освітлення у сквері, закладання основи під нові доріжки, підготовчі роботи для будівництва пандусів тощо.

image
image
Переглядiв: 1188