Очільник «Кіровоградгазу» пояснив, куди йдуть гроші за розподіл газу

04.02.2020 09:27

Кошти в нових платіжках за розподіл газу підуть на утримання мереж. Про це під час прес-конференції повідомив очільник ВАТ «Кіровоградгаз» Сергій Осінський сьогодні, 4 лютого, інформує медіапортал DOZOR.

«Ця ціна не є додатковою. Вона прорахована НКРЕКП, були проведені відповідні слухання, була прорахована економічна доцільність. Потім ця ціна захищался в НКР і вона становила більше 2 гривень. Але для Кіровоградської області вона була затверджена на рівні 1,02 грн. В цілому по Україні вона коливається від 35 копійок до більше, ніж 2 гривень.  І ці кошти, які сплачуються абонентами за розподіл газу йдуть саме на утримання мереж, на те, що люди завжди зможуть зателефонувати на «104»,  за те, що будь-коли і в будь-який час наші працівники виїжджають і упереджують будь-які аварійні ситуації з розподілу», - повідомив Осінський.
image
«Я знаю, що в абонентів виникає занепокоєння, що платіжка, яку надсилає ВАТ «Кіровоградгаз» має сплачуватися до 20 числа поточного місяця, і виникає питання, чи будуть штрафні санкції у вигляді пені. Ми дуже виважено підійшли до цього питання. Оскільки в січні ми не доставили платіжки вчасно, то рішенням правління ми вирішили не застосовувати штрафні санкції», - додав посадовець.

 

Переглядiв: 1208