Одесити захищатимуть мерію Кропивницького від витоку «зайвого»

27.06.2020 15:00
image

Міська рада Кропивницького провела процедуру закупівлі щодо перевірки захищеності від витоку мовної інформації, інформації з обмеженим доступом у відомстві. Відповідні результаті проведення тендеру оприлюднені в системі закупівель Prozorro, інформує медіапортал DOZOR.

Так, початкова вартість послуги склала 25 тисяч гривень. У процедурі закупівель взяло участь лише одна фірма – ТОВ «Сіборг».  Згідно з системою Youcontrol, фірма зареєстрована в Одесі. Одним з її засновників є жителька Одеси Світлана Іванова.

Згідно з умовами договору, фірма може надавати послуги з захищеності від витоку мовної інформації, а також інформації з обмеженим доступом до 31 грудня 2020 року.

Фактично одночасно з підписанням договору на сайті міськради з’явилося розпорядження мера Кропивницького Андрія Райковича щодо створення комплексної системи захисту інформації в автоматизованій системі класу «3».

У цьому ж розпорядженні вказаний перелікконфіденційної інформації, яка підлягає технічному захисту в автоматизованій системі класу «3» - дані доступ до яких обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб’єктів владних повноважень, та яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов.

У переліку перераховані такі дані: прізвище, ім’я, по-батькові, паспортні дані, місце проживання, телефон, сімейний стан, склад сім’ї,  расове, етнічне та національне походження.

Також мерія Кропивницького захищатиме інформацію щодо  політичних,  релігійних або світоглядних переконань,  соціального стану, членства в політичних партіях та/або організаціях, професійних спілках, релігійних організаціях чи в громадських організаціях світоглядної спрямованості. Крім цього, захист стосуватиметься даних про  стан здоров’я, притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності, застосування щодо особи заходів в рамках досудового розслідування.

 

Переглядiв: 1903