Одноголосне рішення: Депутати Кропивницької міськради звернуться до центральних органів української влади щодо заборони УПЦ

15.12.2022 16:05

У Кропивницькому під час сесії міської ради депутати підтримали запит своєї колеги з «Перспективи міста» Олександри Ткаченко про звернення до центральних органів влади України про заборону діяльності Української православної церкви. Рішення підтримали одноголосно сьогодні, 15 грудня, інформує медіпортал DOZOR. 

- В Україні є свобода віросповідання, але сьогодні релігія – це зброя у боротьбі, яка точиться за свідомість людей. І на восьмому році війни та особливо на десятому місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну церква не може стояти осторонь, весь світ засудив дії нашого ворога і лише російська православна церква виправдала і благословила війну проти України, вбивства її громадян і захисників. Діяльність так званої Української православної церкви носить відвертий антидержавний та антиукраїнський характер. Церква неодноразово ставала майданчиком для пропагування ідей «руського міра», цинічно використовуючи вірян та священослужителів, які часто не усвідомлюють цього й самі, - наголосила Олександра Ткаченко.

Відтак народні обранці звернуться до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України щодо прийняття відповідного Закону України про заборону УПЦ, яка є філією РПЦ в Україні.

Також депутати зобов'язали відповідні структурні підрозділи міської ради надати інформацію на розгляд наступного засідання сесії про наявність договорів оренди чи користування комунальним майном структурами УПЦ.

Переглядiв: 699