Офіційно: Держпродспоживслужба спростувала інформацію, яку подав один з телеграм-каналів

03.02.2023 13:14

За останні тижні в одному з популярних телеграм-каналів Кропивницького з’явилося декілька повідомлень про нібито продаж в Кіровоградській області харчових продуктів, споживання яких призведе до тяжких отруєнь та паралічу кінцівок. Зокрема, в цих повідомленнях мова йде про печиво, виготовлене в Румунії, та фальсифікат масла. Про це повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу установи.

Звертаємо увагу громадян на подання телеграм-каналом завідомо недостовірних фактів про ці продукти та перекручення інформації з імовірною метою нагнітання паніки серед населення. В Кіровоградській області не зафіксовано обігу ані зазначеного печива, ані фальсифіката молочного продукту. Питання харчової безпеки мешканців регіону перебуває на постійному контролі Держпродспоживслужби.

Довіряйте лише офіційним джерелам інформації. Слідкуйте за новинами на сторінках органів влади та офіційно зареєстрованих засобів масової інформації, які завжди посилаються на першоджерело. Дотримуймося інформаційної гігієни.

Як читати й аналізувати новини чи дописи в мережі:

Завжди цікавтеся, звідки автор допису взяв інформацію, яку вам пропонує. Якщо ви не знайшли відповіді, не довіряйте матеріалу. Якщо ви знаєте, звідки взято інформацію, перевірте її першоджерело. Так ви переконаєтеся, що інформацію подали коректно.

Не робіть висновків на основі заголовків. У заголовку може опинитися(умисно чи ні) інформація, яка суперечить суті матеріалу або спотворює її.

З особливою пересторогою ставтеся до інформації, яка викликає занадто сильні переживання. Якщо ви прочитали новину й вам перехопило подих від обурення, паніки, злості, розчулення тощо, пригальмуйте і пошукайте підтвердження цієї інформації в інших джерелах.

Звертайте увагу на дату публікації чи події, що описується. Іноді в соцмережах поширюють матеріали, в яких ідеться про давні й уже не актуальні події. Якщо в матеріалі не вказана дата публікації, ставтеся до нього особливо обережно.

Переглядiв: 980