Охоронець, який виніс дідуся з палаючого будинку: Коли я підбіг, дим вже охопив весь під’їзд

02.04.2018 12:39
image

Пожежники завершили ліквідацію пожежі, що сталася у квартирі будинку 60 на вулиці Великій Перспективній. Тим часом Медіапортал DOZOR поспілкувався з чоловіком, який врятував життя паралізованому дідусю, не чекаючи приїзду рятувальників.

«Я знаходився на території об’єкта, який охороняю (художнього музею,-ред.), та почув запах диму. Вирішив обійти об’єкт і у внутрішньому дворі музею побачив, що у триповерховому будинку з квартири на другому поверсі йде сильний дим. Біля будинку зібрався натовп, люди сказали мені, що викликали пожежників. У цей час із під’їзду вибіг молодий хлопець, на вигляд йому близько 20 років. Він сказав, що у квартирі знаходяться люди – паралізований дідусь після перенесеного інсульту. Я побіг до квартири, дим вже охопив весь під’їзд, там у квартирі побачив жінку, у якої вже дуже обгоріли руки. Я запитав, де дідусь, жінка вказала на місце, де він знаходився. Його намагалися витягнути самостійно, але через сильний дим не виходило, люди почали задихатися. Я взяв дідуся під руки та спустив вниз. На той час уже приїхали усі служби – рятувальники, медики, а також газова служба», - розповів охоронець музею Віктор Кондратенко.

Офіційного коментаря рятувальна служба наразі не надає.

ОНОВЛЕНО

«На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу на місце події в одній із квартир триповерхового житлового будинку горіли старі речі домашнього вжитку на площі 6 м2, газова плита, стіл, стільці, мікрохвильова піч, два холодильники, вікно на площі 2 м2. Під час пожежі травмовано жінку 1973 р.н., яка отримала незначні опіки рук та обличчя та від госпіталізації відмовилась. Силами вогнеборців о 14:05 пожежа була локалізовано та о 15:04 – ліквідовано», - повідомили рятувальники. 

Як повідомляв DOZOR, у Кіровограді у багатоповерхівці біля обласного художнього музею сталася пожежа в будинку. 

image
image
image
Переглядiв: 2001