Онкохворого пацієнта, який вперше отримав унікальне лікування у Кропивницькому, гелікоптером відправили до столиці (ФОТО)

26.11.2021 10:16
image

33-річного онкохворого пацієнта після проведення лікування за унікальною методикою, яка використовується нині лише у Кропивницькому, гелікоптером відправили до столичних лікарів центру трансплантації. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, Кропивницький – єдине в Україні місто, де сьогодні почали застосовувати унікальний метод лікування – детальне опромінення всього тіла. Процес зайняв три доби. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
«За допомогою цього лікування ми збільшуємо можливість його одужання і зменшуємо вірогідність виникнення рецидиву. До сьогодні такі процедури виконувалися за кордоном за рахунок фінансування МОЗ, зараз ця послуга стала доступною в Україні. Я дуже пишаюся, що саме у Кропивницькому виконується такий вид лікування. Ми зробили гарну справу, пацієнт з гострим лімфобластним лейкозом пройшов у нас лікування і зараз якомога швидше його треба було транспортувати з коксованого відділення до центру трансплантації. Це стало можливо завдяки супроводу МОЗ, Нацполіції, медиків екстреної медицини. Сподіваюся, що пацієнт одужає і приїде до нас через декілька місяців і ми, маю надію, покажемо його усім вам та результат нашої спільної роботи», - зазначив головний лікар TomoClinic у Кропивницькому Степан Крулько.
image
image
image
image
image
image
image
image

Нагадаємо, в обласному центрі онкологи центру TomoClinic вперше в країні застосували унікальну методику лікування – проведення повного курсу опромінення всього тіла протягом трьох днів.

 

Переглядiв: 6651