Пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС вшанували у Кропивницькому (ФОТО)

14.12.2020 09:00
image

В обласному центрі з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника “Жертвам Чорнобиля” сьогодні, 14 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Вшанувати пам'ять загиблих та подякувати живим чорнобильцям зібралися представники міської та обласної ради, жителі обласного центру, рідні та близькі загиблих, а також самі ліквідатори чорнобильської аварії. Всі вони поклали квіти до пам'ятного знака «Жертвам Чорнобиля».

image
image
image
«У липні мене літаком забрали з Канатово і відправили в Білу Церкву, а потім завезли в зону. Самі все облаштували. Жили в палатках, кожного дня їздили на реактор. Тоді ніхто не розумів, що відбувається. Думали, все пройде», - згадує Василь Важний
image
image
image
«Це день героя, а не день трауру. 26 квітня - день, коли все почалося, день трауру, 14 грудня – коли все частково завершилось. З цими наслідками ми ще довго будемо боротися не одне покоління. Ліквідатори, яких ми вшановуємо, зробили все, щоб сьогоднішні нащадки мали можливість жити. За півроку тоді радянські люди зробили те, що досі ніхто не зміг повторити. Це єдиний такий подвиг. Кожен працював на своїй ділянці, хтось людей виводив на дах, хтось харчі готував для людей, які працювали, хтось одяг прав. Усі спільно зробили одну важливу справу», - розповів  голова обласної організації "Союз Чорнобиль України" Олександр Неділько.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1421