Пам’ятку архітектури, яка горіла на Дворцовій, мають відновити власники

29.11.2018 08:31
image

Будинки на вулиці Дворцовій, 8-а та 10, які постраждали під час пожежі, належать до пам’яток містобудування та архітектури та знаходяться у приватній власності. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у міськраді.

Так, серед пошкоджених під час пожежі будівель - колишній "Громадський будинок" 1959 року забудови та по вулиці  вулиці Дворцовій, 10, - "Колишній будинок театру "Казка",  1900 року.

Враховуючи, що об'єкти культурної спадщини знаходяться не в комунальній, а в приватній власності, управління містобудування та архітектури, після отримання від управління ДСНС України у Кіровоградській області висновку пожежно-технічної експертизи по даному випадку, планує зустрітися з власниками даних приміщень щодо з'ясування їх планів по відновленню об'єктів культурної спадщини.

Нагадаємо, в обласному центрі на вулиці Дворцовій сталася пожежа будівлі вночі 27 листопада. Під час гасіння пожежі рятувальники встановили, що горіло 900 м² покрівлі та частково пошкоджено перекриття другого поверху будівлі. 

  

Переглядiв: 865