Пам’ятна виставка: у Кропивницькому відкрили експозицію живопису «Дорослі фантазії Андрія Ліпатова» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

24.05.2024 15:26

У відділі мистецтв обласної універсальної бібліотеки ім. Д.Чижевського відкрилася пам’ятна виставка живопису «Дорослі фантазії Андрія Ліпатова» сьогодні, 24 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

До експозиції увійшли картини з сімейної колекції, і більшість з них вже бачили поціновувачі творчості Андрія Ліпатова.

«З одного боку можна віднести творчість Андрія Ліпатова до наївного мистецтва. Але з іншого –він використовує дуже різні стилістичні прийоми. На картинах ми можемо побачити і українське народне малярство, і поп-арт, і деякі інші цитати з інших напрямків мистецтва. Але це не головне. Найголовніше, що в його роботах ми бачимо світле сонячне світло, яке виходило з його душі. І це важливо. Ніколи не було так, що на його виставках було нецікаво. І навіть коли ти вже бачила ці картини, щоразу, коли підходиш до них і бачиш для себе щось нове», - зазначила знайома художника Олена Кириченко.  

Довідково:

Андрій Юрійович Ліпатов закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування (1980). Художньої освіти не мав, тому відносив себе до наївних художників. Художник-наївіст – призер Міжнародного арт-конкурсу у Йокогамі (Японія, 2002), переможець ХІІ Салону Деогенес Таборда у Буенос-Айресі (Аргентина, 2007).

Брав участь у IV Бієнале наївного мистецтва у місті Андерсі (Франція, 2006), у ІІІ Міжнародному пленері наївного мистецтва у місті Гуменне (Словаччина, 2007), ІІІ й IV Фестивалях наївного мистецтва у місті Верньой-сюр-Авр (Франція, 2007, 2008), у Бірмінгемському арт-ярмарку (Великобританія, 2008).

Інформація – з сайту бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Переглядiв: 781