Пари, які бажають одружитися, можуть подати заяви через мережу Інтернет

03.05.2019 13:55

Закохані пари, які вирішили одружитися, можуть не йти до відділів ДРАЦС, а подати заяву через мережу Інтернет. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у міськраді.

Так, нова послуга виникла в рамках пілотного проекту онлайн-записів через мережу Інтернет на прийом до відділів Державної реєстрації актів цивільного стану.

Зараз за допомогою веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» можна подати необхідну заяіу. Увійти на веб-портал можна за посиланням. 

Втім подання до відділів ДРАЦС заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет не звільняє від необхідності особистого звернення громадян до відділу та надання ними документів, передбачених чинним законодавством України. За достовірність наданих даних несе повну відповідальність  заявник. Прийом відвідувачів, які звертатимуться без попереднього запису, здійснюється у звичайному режимі відповідно до графіку роботи відділу.

Зручність порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» підтверджуються можливістю його використання громадянами для запису на прийом до будь-якого відділу ДРАЦС у Кіровоградській області чи в Україні у зручний для них час, поставити запитання і отримати відповіді в онлайн режимі та дистанційно  подати заяви на реєстрацію актів цивільного стану.

Переглядiв: 442