Пенсіонеру МВС, який підозрюється в отриманні хабара, обрали запобіжний захід

22.03.2019 07:35

Колегія суддів апеляційного суду застосувала до чоловіка, підозрюваного у  одержанні хабара запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 39 днів. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у суді.

За версією слідства, чоловік вимагав та отримав 14 тисяч хабара  для себе та третьої особи за непритягнення особи до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, підозрюваний зберігав у власному будинку  набої без передбаченого законом дозволу.

Чоловіка підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263, частиною 3 статті  369-2 Кримінального кодексу України.

Слідчим суддею районного суду відносно підозрюваного застосовано  запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці у нічний час. Прокурор оскаржив вказану ухвалу слідчого судді, та просив суд апеляційної інстанції  застосувати відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з огляду на обґрунтованість підозри, тяжкість злочинів та наявність обґрунтованих ризиків, визначених статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме ризик того, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду та впливати на свідків у кримінальному провадженні.

У судовому засіданні захисник просив відхилити апеляційну скаргу прокурора, вказавши, що матеріали клопотання не містять доказів на обґрунтування заявлених ризиків. Крім того, зазначив, що його підзахисний має сталі соціальні зв’язки, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, має постійне місце проживання, є пенсіонером МВС, хворіє, а відтак просив залишити без змін ухвалу слідчого судді.

За рішенням апеляційного суду, чоловіка, який за ухвалою районного суду перебував під домашнім арештом, взяли під варту в залі апеляційного суду. Також суд вирішив визначити заставу у розмірі 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб у розімірі 57 630 грн. 

Переглядiв: 693