Перед міськрадою екозахисники мітингували проти вирубки дерев (ФОТО)

10.10.2017 06:33

У обласному центрі перед будівлею міської ради активісти провели мітинг проти вирубки дерев на території міста сьогодні, 10 жовтня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, активісти вимагали від міської влади не лише не рубати дерева, а й насаджувати нові, оскільки місто потерпає від шкідливих викидів, зокрема, автомобільних.

«Наша сьогоднішня акція протесту відбулася тому, що міська рада наказала спиляти каштани біля сівалки (біля «Червоної Зірки», - ред.). Там 26 каштанів, зараз вони пояснюють, що спиляють тільки 12. На вулиці Чикаленка взагалі зараз майже не залишилося дерев, їх замінили на туї. Ми не розуміємо цього процесу. Вони називають себе «Благоустроєм», але який це благоустрій, якщо вздовж траси, де їздять фури, садяться туї, які не виділяють кисню, не поглинають вихлопи. Нам пояснили у міськраді сьогодні, що посаджені не ті туї, їх замінять на інший вид. Але краще б посадили липи», - каже громадський інспектор, ініціатор акції Надія Паливода.
«У бюджет закладені кошти на вирубку 700 дерев. Їх будуть вирубувати по всьому місту. Але ж так само має бути посаджено 700 дерев, однак цього не відбувається. Вирубувати – дуже просто, а садити, звісно, складніше. Місто і так має дуже не благодатну екологію, і попри це дерева вирубуються. Тому ми звертаємося до міської ради, щоб не надавали дозволів вирубувати дерева» , - додає активістка.
image
image
image

У свою чергу в  ПАТ «Ельворті»  зазначають, що на прилеглій до заводу території, відповідно до затвердженого плану, проводиться реконструкція з благоустрою. Зокрема, має бути оновлено тротуарне покриття, бордюри, в тому числі планують замінити старі каштани на хвойні та листяні дерева.

За інформацією, план з благоустрою розроблявся на замовлення та кошти ПАТ «Ельворті». Реконструкція проводиться також за кошти заводу. 25 вересня виконавчий комітет Кіровоградської міської ради прийняв рішення надати дозвіл на проведення відповідних робіт.

Переглядiв: 2138