«Передчуття»: у Кропивницькому презентували виставку картин місцевої художниці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

19.08.2022 19:43

В обласному центрі в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація виставки місцевої художниці Ольги Краснопольської під назвою «Передчуття» сьогодні, 19 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За словами художниці, цю виставку вперше побачили жителі Світловодська 21 лютого. Під час створення картин вона помітила, що роботи виходять не зовсім такими, які їй притаманні.

«Більша частина виставки приїхала до Кропивницького зі Світловодська тиждень тому. Ми відкривали її у Світловодську 21 лютого. І коли я працювала над роботами наприкінці минулого та на початку цього року, в мене почали виходити картини, які не зовсім мені притаманні: абстрактні та символічні. Не дивлячись на те, що я малювала все-таки пейзажі та квіти, в результаті картини відображали ще який сенс, ніби щось навіяне – темні янголи, темні постаті. І коли ми відкривали там виставку, а через три дні розпочалося масштабне вторгнення в Україну, я зрозуміла що, мабуть, це було моїм передчуттям. Як людина творча, я сприймаю інформацію, аналізую її, втім підсвідомо приходило розуміння того, що станеться якась катастрофа», - розповідає Ольга Краснопольська.

Виставка представлена понад 40 картинами, здебільшого, це акрил на полотні, різні жанри абстрактного мистецтва, портрети, пейзажі, натюрморти. Крім цього, на виставці представили інсталяцію з ангелами, які і стали символом передчуттів художниці.

«Ми намалювали їх разом з дітьми, які в мене навчаються. Також ми зробили червону нитку, що відображає, як ці янголи тримають цю ниточку через наше життя», - зазначає художниця.

Наразі Ольга Краснопольська ділиться своїми передчуттями, що є більш оптимістичними. Художниця каже: наразі готова працювати над новими проектами, для того, щоб донести світу, що війна стосується усіх. І вона не десь далеко, а зовсім поруч.

«Перші нові роботи, які я почала писати десь у березні, були колажами, а потім почала робити графіку. Зараз у мене відчуття, якогось полегшення. Ніби кулак, який нас усіх тримав у напрузі, потроху починає відпускати. Не впевнена, що можу говорити про те, що щось кардинально змінилося на краще в моїх відчуттях. Можливо, суспільство вже стало сильнішими і ми маємо інше розуміння і почали пристосовуватися до наших реалій. Тому в мене вже з’явилися і живописні полотна, і хочеться робити нові проекти і всьому світу розповідати про те, що у нас коїться. Хочеться донести світу, що війна – це зовсім поруч і вона торкається усіх», - резюмує Ольга Краснопольська.

Побачити виставку у бібліотеці можна буде до 9 жовтня.

Переглядiв: 1987