Переможця конкурсу на кращий пам’ятник на головній площі Кіровограда так і не обрали  

02.10.2018 07:36
image

Переможця конкурсу на кращий пам’ятник на головній площі Кіровограда так і не обрали, натомість визначили двох авторів проектів, які посіли другі місця. Про це під час прес-конференції повідомив начальник міського управління архітектури Вадим Мездрін сьогодні, 2 жовтня, інформує медіапортал DOZOR.  

Так, комісія відзначила два найкращих, на їхню думку, проекти. Перший - архітектурно-скульптурна композиція у вигляді палаючої свічки, посеред якої зображено фігури учасників Революції Гідності, а над ними разом із полум’ям здіймаються душі їхніх побратимів. Другий проект - інсталяція із силуетами майданівців. За задумом автора, вона має бути прохідною, щоб зупинившись, кожен зміг себе відчути у центрі тих подій. Третє місце надали роботі «Площа для всіх і кожного», якою передбачено встановлення фігур, які відображають події Революції Гідності та створення багатофункціональних майданчиків на площі.

«До управління надійшло 14 робіт. В результаті друге місце надали двом конкурсним роботам. На жаль, на думку журі, серед поданих пропозицій жоден проект не відповідав вимогам, щоб посісти перше місце. Було вирішено запросити авторів, які посіли друге місце для того, щоб обговорити роботи, доопрацювати їх для того, щоб, можливо, реалізувати. Обидва проекти визнали гідними 2-ої премії, їх автори отримають по 20 тисяч гривень. Заохочувальні призи отримають усі учасників конкурсу, по три тисячі гривень», - пояснив Мездрін.

Нагадаємо, торік у липні управління архітектури міськради оприлюднило варіанти проектів пам’ятного знаку на площі Героїв Майдану, але через критику громадськості було вирішено оголосити новий конкурс. 

Читайте також:

Як виглядатиме центральна площа Кіровограда: Підземна парковка, триголова гідність чи Калнишевський на коні. 

image
image
Переглядiв: 870